Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen - Een inleiding

Links

Stemming en stemmingsstoornissen

 1. Informatie over stemmingsstoornissen kun je vinden bij de algemene sites die bij hoofdstuk 1 genoemd worden. Bijvoorbeeld bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.
  www.kenniscentrum-kjp.nl
   
 2. Het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen stelt zich tot doel om in Nederland de zorg voor mensen met een bipolaire (manisch-depressieve) stemmingsstoornis te verbeteren, en de meest actuele kennis over deze aandoening te vergaren, te ontwikkelen en te verspreiden.
  www.kenniscentrumbipolairestoornissen.nl
   
 3. De website Troostvoortranen.nl is in 2010 gelanceerd door De Jutters, centrum voor jeugd-ggz in de regio Haaglanden. Het is een interactieve site met verhalen, filmpjes en gedichten over rouw, verlies, leven en dood voor jongeren uit verschillende culturen. De website biedt informatie aan jongeren, scholen, hulpverleners, ouders en anderen die te maken hebben met rouw en verlies.
  www.troostvoortranen.nl
   
 4. Er zijn diverse sites voor zelfhulp en cursussen voor mensen en jongeren met een depressie en/of verdriet. Hier een aantal.
  • Bij Grip op je Dip, voor jongeren van 16 tot 25 jaar, vind je steun in het omgaan met depressieve klachten. Je vindt er informatie, je kunt er een test doen en er is een (digitale) cursus. Daarnaast vind je er ervaringen en tips ván jongeren vóór jongeren.
   www.gripopjedip.nl
  • Doepressie biedt een cursus voor adolescenten tussen de 16 en 21 jaar die lijden aan een depressieve stoornis of last hebben van depressieve klachten.
   www.doepressie.nl
  • PratenOnline is ook gericht op jongeren. Het is een zeer betrouwbare en bewezen effectieve site. Er is een apart onderdeel gericht op LHBTI-jongeren.
   www.pratenonline.nl
    
 5. Plusminus is dé vereniging van en voor mensen met een bipolaire stoornis en hun naasten.
  www.plusminus.nl
   
 6. Informatie over antidepressiva vind je onder andere bij de volgende site.
  www.antidepressiva.nl