Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen - Een inleiding

Links

Slaapstoornissen en slaapproblemen

 1. Informatie over slaapproblemen en slaapstoornissen kun je vinden bij de algemene sites die bij hoofdstuk 1 genoemd worden. Bijvoorbeeld bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.
  www.kenniscentrum-kjp.nl
   
 2. Sleep Foundation: een Amerikaanse website met een enorme hoeveelheid informatie en links naar allerlei aspecten van slaap en slaapwetenschappen.
  www.sleepfoundation.org
   
 3. De Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek (NSWO) is een onafhankelijke vereniging van en voor professionals op het gebied van slaap en slaapstoornissen.
  www.nswo.nl
   
 4. Er is een beperkt aantal patiënten- en cliëntenorganisaties op het gebied van slaapproblemen. Ze zijn meestal gericht op volwassenen.
  • De Nederlandse Vereniging Narcolepsie (NVN) is de patiëntenvereniging voor mensen die lijden aan de slaap-waakstoornis narcolepsie.
   www.narcolepsie.nl
  • De ApneuVereniging is ook een patiëntenvereniging. Een doel is de kennis over slaapapneu in Nederland te verbeteren bij het publiek en bij professionals.
   www.apneuvereniging.nl
    
 5. Er is een aantal slaap-waakcentra in Nederland, meestal verbonden aan ziekenhuizen. Hieronder een drietal (bekende) voorbeelden.