Gedragsverandering vanuit Positieve Gezondheid

Hoofdstuk 1

Verleden, heden en toekomst van gezondheid en welzijn

 

Informatie over Positieve Gezondheid

Colleges over gezondheid en de geschiedenis

Avans Positieve Gezondheidspel

Avans alumni Communication and Multimedia Design Ruud Hooijen, Merel van de Pol, Elwin Dos Santos, Leon Verhees, Dirk Jaanen Colin Huis in t Veld ontworpen een bordspel in opdracht van het Lectoraat Leven Lang In Beweging: het Avans Positieve Gezondheidsspel. 

De insteek van de alumni was om op een interactieve manier aan de slag te gaan met het gedachtengoed Positieve Gezondheid. Door het spel kunnen mensen op verschillende manier een introductie krijgen over Positieve Gezondheid, maar kunnen ze ook het gesprek aangaan over wat iemand belangrijk vindt of brainstormen over de inzet va Positieve Gezondheid. 

Het spel is interessant voor degenen voor wie Positieve Gezondheid nieuw is, maar ook voor professionals, studenten en docenten die aangeven Positieve Gezondheid te omarmen. Het spel daagt uit om uit te zoeken of dat werkelijk zo is. Uiteindelijk gaat het om met een breed perspectief naar gezondheid te kijken: in plaats van te focussen op wat je op het oog ziet aan fysiek en mentaal (dis)functioneren, gaat dit spel samen met de spelers op zoek naar de kansen van de inzet van Positieve Gezondheid. 

Wil je meer informatie over het spel ontvangen of het spel verkrijgen, stuur dan een mail naar me.pijpe@avans.nl.

Klik hier voor uitleg over het spel.