Wegwijs

Wegwijs in digitale foto's - Picasa 3.8

 

Picasa
Om het programma te downloaden, waarmee u Picasa 3.8 kunt installeren, klikt u op de link hieronder. Vervolgens kunt u de instructies volgen in het boek Wegwijs in digitale foto's.

 

Cursusbestanden
De foto's waarmee u in deze cursus gaat werken, kunt u hieronder downloaden. De fotobestanden worden geïnstalleerd in de mappen: Foto's-1, Foto's-2 en Foto's-3. U kunt zelf bepalen waar deze mappen worden aangemaakt. Als u de stappen in het boek volgt, worden ze geïnstalleerd in de map Afbeeldingen.

 

Antwoorden op de vragen
Hieronder vindt u de antwoorden op de vragen in het boek.

Om dit bestand te kunnen openen hebt u de gratis Adobe Reader nodig. Klik hier voor een handleiding om Adobe Reader te downloaden en te installeren.

 

Lezen
In de leesteksten bij Wegwijs in digitale foto's vindt u achtergrondinformatie, zoals de betekenis van termen als pixels, resolutie en opslagmedia, de punten waarop u moet letten bij de aanschaf van een digitale camera en tips bij het maken van digitale foto's. Er zijn acht leesteksten. Ze hebben andere onderwerpen dan de lessen in het boek. Deze leesteksten kunt u hieronder downloaden.

U kunt ook alle leesteksten in één keer downloaden. Hieronder vindt u alle leesteksten in één pdf-document.

Om deze bestanden te kunnen openen hebt u de gratis Adobe Reader nodig. Klik hier voor een handleiding om Adobe Reader te downloaden en te installeren.

 

Nieuwe versie van Picasa: 3.9
Het boek Wegwijs in digitale foto's is gebaseerd op versie 3.8 van Picasa. Inmiddels is versie 3.9 verschenen. Als u Picasa versie 3.8 op uw computer heeft staan, dan wordt deze automatisch geüpdate naar versie 3.9. Er zijn een aantal kleine verschillen tussen Picasa versie 3.8 en 3.9. Hieronder vindt u een document met de verschillen voor het boek Wegwijs in digitale foto's.

Om dit bestand te kunnen openen hebt u de gratis Adobe Reader nodig. Klik hier voor een handleiding om Adobe Reader te downloaden en te installeren.