Wegwijs

NieuwsNieuw in december 2014: Wegwijs in Windows 8.1

Met Wegwijs in Windows 8.1 leren cursisten werken met het startscherm én het bureaublad van Windows 8.1. Na afloop kunnen cursisten onder meer een routebeschrijving opvragen, apps opzoeken en downloaden, bestanden beheren op de computer en in de cloud, foto’s bekijken en bewerken, filmpjes en muziek afspelen, internetten en e-mailen. Dit boek richt zich zowel op nieuwe gebruikers van het besturingssysteem Windows als gebruikers die overstappen van een eerdere Windows-versie naar Windows 8.1.

Dit boek is gebaseerd op Update 1 van Windows 8.1 en Internet Explorer 11. Cursisten leren onder andere werken met de nieuwe startknop van Windows 8.1 en met de titelbalk en taakbalk, die sinds Update 1 in apps aanwezig zijn.
Download de volledige inhoudsopgave in pdf
Nieuw in februari 2014: Aanvulling op Wegwijs in Windows 8

In het najaar van 2013 heeft er een update plaatsgevonden van Windows 8 naar Windows 8.1, met verbeteringen op het gebied van personalisatie, zoeken, apps, de Windows Store en de cloud. Bij de uitgave Wegwijs in Windows 8 is daarom nu een aanvulling beschikbaar, waarin de wijzigingen naar Windows 8.1 zijn verwerkt.

Nieuw in 2014: Wegwijs in Word 2013

Met Wegwijs in Word 2013 leren beginners de basisvaardigheden van tekstverwerken met het programma Word 2013. Cursisten leren op een toegankelijke en aantrekkelijke manier hoe ze een tekst kunnen typen, opslaan op de computer en in de cloud (SkyDrive), afdrukken, openen en wijzigen. Maar ook andere vaardigheden komen aan bod, zoals opmaken, knippen, plakken en kopiëren, en het maken van tabellen, figuren en tekeningen.

In dit boek wordt gewerkt met Word 2013 onder Windows 8, maar het is ook geschikt voor gebruikers van Word 2013 onder Windows 7. Word 2013 maakt deel uit van Office 2013 en Office 365. Dit boek is geschikt voor gebruikers van zowel Office 2013 als Office 365.
Download de volledige inhoudsopgave in pdf

Nieuw in 2013: Wegwijs WordPress
Wegwijs in WordPress is een eerste kennismaking met WordPress: een programma om weblogs en websites te maken. Een weblog is een soort online dagboek. In zes lessen leert u uw weblog te activeren, zelf berichten te plaatsen, de lay-out van uw weblog aan te passen, de weblog overzichtelijk te houden en uiteindelijk van de weblog een website te maken.

In het boek wordt uitgegaan van Windows 7 en een willekeurige browser, zoals Internet Explorer en Firefox. Het boek is ook bruikbaar bij Windows Vista en Windows XP.
Download de volledige inhoudsopgave in pdf
Nieuw in 2012: Aanpassingen voor Picasa versie 3.9
Bij Wegwijs in digitale foto's is online een document met aanpassingen verschenen, in verband met het uitkomen van Picasa versie 3.9.