Verborgen talenten - Jeugdliteratuur op school

Log in

Je bent nog niet ingelogd. Log in met je Coutinho-account om toegang te krijgen tot je studiemateriaal.

Nieuws en demo

Demo

Het materiaal dat op deze website te vinden is, is onderverdeeld in verschillende rubrieken. Op deze pagina vind je hiervan enkele voorbeelden.  

Kinderboekenweek 2019

De Kinderboekenweek wordt dit jaar van 2 t/m 13 oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op dinsdag 1 oktober wordt tijdens het Kinderboekenbal bekend gemaakt welk boek de Gouden Griffel 2019 wint. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Benieuwd hoe u hierop in kunt haken? Neem dan eens kijkje op onderstaande demo. In deze demo vind je besprekingen van de bekroonde boeken, eerst de Griffels en Penselen, vervolgens de Vlag-en-wimpels. 

Zeventig jaar herdenking Tweede Wereldoorlog

Deze demo bevat een gedicht, twee verdiepende teksten en een titellijst met recensies over WOII. Het gedicht Brussel-Noord maakt de machteloosheid voelbaar van ouders die vanuit de trein nog roepen naar hun kind dat hen niet meer kan verstaan. Ode aan een vulpen pleit voor historische intelligentie door je op de wijze van Anne Frank in het verleden te verplaatsen, de  waarheid ervan te achterhalen en te memoriseren. Prentenboeken en Holocaust roept ter preventie van een herhaling van Auschwitz empathie op met de slachtoffers van Auschwitz en inzicht in de vernietigingsstructuur die van mensen moordenaars maakt. Besprekingen van recente en klassieke titels sluiten daarop aan.