Broddelen

De auteurs bedanken ...

Debby

De auteurs van Broddelen – Een (on)begrepen stoornis willen Debby van de Veer heel hartelijk bedanken voor haar deelname aan het boek. Debby werd gediagnosticeerd als zuiver broddelend.

Ze had problemen op activatieniveau. Als medewerkster op de telefonische afdeling Bestellingen van een grote provider van mobiele telefoons werd haar spreken nogal eens als moeilijk verstaanbaar ervaren.

Ook had ze problemen op participatieniveau. Debby had in gesprekken met anderen zo’n spreekdrang dat anderen nogal eens het idee kregen dat ze niet echt geïnteresseerd was in hun verhalen. Het tegendeel was waar. Debby wilde graag luisteren, maar het lukte Debby voor aanvang van de therapie niet om haar spreekdrang te controleren.

Michel

De auteurs van Broddelen – Een (on)begrepen stoornis willen Michel Bokhorst heel hartelijk bedanken voor zijn deelname aan het boek. Michel werd gediagnosticeerd als zuiver broddelend.

Hij had problemen op activatieniveau. Als leerling op de basisschool werd Michels spreken tijdens beurten in de klas en tijdens testmomenten nogal eens als moeilijk verstaanbaar ervaren.

Ook had hij problemen op participatieniveau. Michel had in gesprekken zo'n spreekdrang dat anderen nogal eens het idee kregen dat Michel niet echt geïnteresseerd was of zijn verhaal wel overkwam bij de luisteraar. Het tegendeel was waar. Michel wilde graag dat anderen hem begrepen, maar het was Michel voor aanvang van de therapie niet duidelijk wanneer anderen hem niet verstonden.