Recht doen aan sociale professionals

Hoofdstuk 6

 1. Beschrijf hoe je vanmorgen bent opgestaan, hoe je slaapkamer eruitziet, wie er nog meer in hetzelfde huis wonen en of je kon douchen. Kreeg je ontbijt of moest je dit zelf maken? Heb je een sleutel van je huis? Zoek op internet naar een ervaringsverhaal van een dakloze en vergelijk vervolgens je eigen situatie met het verhaal. Beschrijf de verschillen.
   
 2. Esther heeft problemen met haar kind en zelfs na intensieve hulp lukt het niet om de problemen op te lossen. Esther wil graag dat er iemand met gezag meekijkt en handelt om te voorkomen dat de problemen nog verder uit de hand lopen. Nog beter: Esther wil dat de problemen worden verminderd of opgelost.
  Geef aan hoe de route is die Esther moet lopen om tot hulp in een gedwongen kader te komen. Kan zij meteen naar de Raad toe stappen? Wat is haar positie in dit traject?
   
 3. Jij komt als sociale professional een situatie tegen waarvan je vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld. Het gaat om een dreiging die uitgaat van de vader in zijn gezin naar de twee kinderen en zijn vrouw. Nu heb je net een aardig contact met het gezin opgebouwd en je wilt wel melden bij Veilig Thuis, maar je wilt dat het liefst anoniem doen.
  Zoek op de site van Veilig Thuis of dat kan, inventariseer de opties om anoniem te melden en beargumenteer je aanpak.