Stap 2
Benut de kracht van internet.
Het internet is een belangrijke bron van informatie, maar ook een bron van overdaad en onzin; de informatie op internet is soms minder betrouwbaar. Desalniettemin kan een zoektocht op internet veel opleveren. Neem even de tijd om op internet te zoeken naar informatie over je onderwerp.
Suggestie 1
Neem je onderwerp en kies behalve het onderwerp zelf een aantal geschikte zoektermen. Als je bijvoorbeeld een artikel schrijft over pepermunt, dan kun je behalve de zoekterm ‘pepermunt’ ook de namen van fabrikanten van pepermunt ingeven, of zoeken op ‘pepermunt + ingrediënten’ enzovoort.
Suggestie 2
Inventariseer of er een aantal betrouwbare organisaties met websites is waar je informatie kunt vinden. Als je schrijft over etenswaren (zoals pepermunt), dan kun je wellicht informatie vinden op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Suggestie 3
Misschien zijn er ook sites met databases. Er zijn sites met overzichten van wetenschappelijke publicaties; op de site van de Rijksoverheid staat bijvoorbeeld een database met openbare documenten en publicaties.
Suggestie 4
Soms werkt het prima om anderen mee te laten denken. Zo werkt Wikipedia bijvoorbeeld: mensen die iets weten over een onderwerp, schrijven daarover, en anderen vullen dat aan. Je kunt dit principe ook actief inzetten. Je kunt via Twitter en andere social media vragen stellen aan je volgers.