Werken in wijkteams jeugd

Hoofdstuk 1

Verder lezen

Door de jaren heen ontwikkelen de wijkteams zich. Voor recente informatie over de gezinnen die bij een wijkteam aankloppen en het werk en aanbod van de teams geven de jaaroverzichten van de organisaties die jeugdhulp in de wijk bieden meer informatie. Kijk bijvoorbeeld eens naar het meest recente jaarbericht van Ouder- en Kindteams Amsterdam of het jaarverslag van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Rotterdam.

Voor meer informatie over opvoedondersteuning en hoe Ouder- en Kindteams in Amsterdam dit vormgeven, raadpleeg het artikel Ouders ondersteunen bij de opvoeding.

 

Links

Paragraaf 1.2

In de wettenbank van de overheid zijn de teksten van de verschillende wetten op te zoeken.

Meer informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is onder andere te vinden op deze website van de overheid.

Meer informatie over de Wet publieke gezondheid (Wpg) is onder andere te vinden op Loketgezondleven.nl.

Meer informatie over de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) kun je hier vinden.

Meer informatie over de Jeugdwet en de rol van gemeenten binnen de jeugdhulp is te vinden op deze website.

 

Paragraaf 1.4

Er zijn verschillende soorten wijkteams. Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut is informatie te vinden over de verschillende organisatievormen van wijkteams. Online kan je opzoeken welke oplossing de gemeente waarin je woont of werkt heeft gekozen. Hierbij enkele voorbeelden van soorten wijkteams: